Stołówka


 

 


JADŁOSPIS

ŚNIADANIA OBIADY

 Poniedziałek

29.01.18r.

Bułka z masłem, szynką drobiową, ogórkiem zielonym (1,2,6,7). Herbata.

 Zupa jarzynowa z ziemniakami
(1,2,6,7) 460ml. 

Pierogi z owocem 300g (1). Maślanka 150g (2).

 Wtorek

30.01.18r.

Pizzerka (1,2,3,6,7). Marchewka 50g. Herbata czarna z cytryną  200ml.

Zupa włoszczyżniana z ryżem (1,6,7) 460ml. 

Kotlet mielony (1,3,6,7,8) 80g. Ziemniaki z koperkiem 210g. Surówka z kapusty kiszonej 100g. Woda niegazowana. 

 Środa

31.01.18r.

Bułka z masłem, pasztetem domowym, ogórkiem kiszonym (1,2,3,6,7,8) Herbata earl grey.

Zupa pomidorowa z makaronem (1,6,7,) 460ml.

Twarożek ze szczypiorkiem 150g (2). Ziemniaki 230g. Woda niegazowana.

 Czwartek

01.02.18r.

Drożdżówka z makiem (1,2,3). Jabłko. Herbata z aronii. 

Rosół z kaszką manną (1,2,6,7,8) 460ml.

Filet z kurczaka-panierowany (2,6,7,8) 80g. Ziemniaki 210g. Surówka z marchewki z ananasem 100g. Woda niegazowana.

 Piątek

 02.02.18r.

Bułka grahamka (1,8) masłem  twarożkiem (2) szczypiorkiem. Herbata rooibos.

Zupa z marchewki i groszku z ziemniakami (1,2,6,7) 460ml.

Pulpeciki rybne w sosie koperkowym (1,2,3,4,6,7) 150g. Ryż (1) 180g. Gotowane warzywa 50g. Woda niegazowana.

Poniedziałek

05.02.18r.

Bułka (1) z masłem (2), polędwicą sopocką (6,7), białą rzodkwią.    Herbata z miodem, cytryną.

Zupa grochowa z ziemniakami (1,6,7,8) 460ml.

Ryż na mleku z masłem, cynamonem (1,2) 300g. Jabłka z brzoskwinią 50g.  Woda niegazowana.

Wtorek

06.02.18r. 

Kanapka z chleba graham z masłem żółtym serem, sałatą (1,2). Herbata czarna.

Zupa gulaszowa z ziemniakami (1,2,3,6,7) 460ml. 

Sos myśliwski (6,7,8) 150g. Pyzy drożdżowe 210g. Napar z mięty.

Środa

07.02.18r. 

Bułka (1) z masłem (2) szynką drobiową (6,8), sałatą.  Herbata rooibos (11)

 Barszcz czerwony z makaronem (1,2,3,6,7) 460ml.

Paluszki rybne (1,3,4) 2szt. Ziemniaki z koperkiem 180g. Surówka z selera z rodzynkami (2) 100g. 

Czwartek

08.02.18r. 

Bułka z masłem, dżemem niskosłodzonym (1.2) Słonecznik 30g. Herbata czarna.

Zupa ziemniaczana z ziołami prowansalskimi (1,2,6,7)

Wątróbka wp w sosie własnym (1,6,7,8) 150g. Kopytka (1) 150g. Buraczki czerwone zasmażane 100g. Napar z kopru włoskiego.

 Piątek

09.02.18r.

Bułka (1) masłem, tuńczykiem (4) kiełkami brokuła.   Herbata truskawkowa.

Zupa pomidorowa z ryżem (1,2,6,7) 460ml.

Camembert w panierce (1,2,3) 70g. Ziemniaki duszone(2) 210g. Mix sałat z pomidorem 50g.  Woda niegazowana.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

Lp., Alergen wg rozporządzenia Produkty
1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.
8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
12 ŁUBINY brak,
13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Wydawanie śniadań:

godz. 9.40-9.50

godz. 10.35-10.50

godz. 11.35-11.45

 

Wydawanie obiadów:

Zerówka  12.00-12.30

Pozostałe klasy 12.30-13.45

 

Proszę o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjatkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądz poźniej, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecnosci lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.

 

 

Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców,  z którymi współpracujemy wiele lat.

Z wielką starannoscią dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

 

Proszę o dokładne podanie ilości dni, w które dziecko będzie korzystało z obiadów.

 

Ceny obiadów w LUTYM

zestaw obiadowy  95,00zł

drugie danie  85,00zł

zupa  40,00zł

śniadanie  35,00zł

 

 

 

Cennik posiłków w abonamencie*

- zestaw obiadowy (z napojem) - 9,50zł

- drugie danie (z napojem) - 8,50zł

- zupa - 4,00zł

- śniadanie - 3,50zł

 

*ceny abonamentowe obowiazują przy zakupie minimum 10 posiłków.

Poniżej 10 posiłków do każdej z w/w cen należy doliczyć 0,50zł.

 

Wpłat za posiłki mozna dokonywać w stołówce szkolnej zawsze  pod koniec miesiąca na kolejny lub na konto bankowe

PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948

z tytułem przelewu zawierajacym:

- imię i nazwisko dziecka

- klasa

- za jaki miesiąc jest wpłata

- z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca

 

Odpisy obiadowe mozna zgłaszać w stołówce szkolnej lub sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek mozna odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.30 do 13.45)  badź (po uprzednim zgloszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.

 

Wszystkie dodatkowe informacje:

Katarzyna Raszko                                                                                                                                                                                                                                                          tel. 512 919 118