Stołówka


 

 


JADŁOSPIS

ŚNIADANIA OBIADY

 Poniedziałek

 17.09.18r.

 Kanapka z chleba graham z masłem, szynką drobiową, sałatą, kiełkami rzodkiewki (1,2,6,7). Herbata z miodem, cytryną

 Zupa włoszczyźniana z ryżem 460ml (1,2,6,7,8).

Twarożek ze szczypiorkiem 150g (2). Ziemniaki 210g. Woda niegazowana. 

 Wtorek

18.09.18r.

 Plecionka drożdżowa z masłem (1,2,3). Jogurt owocowy 115g (2). Kawa inka z mlekiem (1,2).

 Zupa brokułowa z kaszką manną 460ml (1,6,7).

Kotlet mielony 80g (1,2,3,6,7). Ziemniaki duszone 210g (2). Buraczki czerwone zasmażane 100g. Woda niegazowana.

 Środa

19.09.18r.

Hot-dog z sałatą 110g (1,2,6,7). Herbata earl grey.

Żurek z ziemniakami, kiełbasą (1,2,6,7) 460ml.

Naleśniki razowe z dżemem 260g (1,2,3). Sok jabłkowy 150ml.

 Czwartek

20.09.18r.

Drożdżówka z makiem 100g (1,2,3,8). Gruszka 130g. Kawa inka z mlekiem 150g (1,2).

 Zupa szpinakowa z kaszą (1,2,6,7) 460ml.                  

Kotlet z kurczaka z żółtym serem (1,2,3,6,7,8) 80g. Ziemniaki z koperkiem 210g. Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy 100g. Woda niegazowana. 

 Piątek

 21.09.18r.

Kanapka z chleba graham z masłem, żółtym serem, ogórkiem zielonym 140g (1,2). Herbata.

 Zupa dyniowa z imbirem (1,6,7,8) 460ml.

Pulpeciki rybne- gotowane w sosie koperkowym 150g (1,2,3). Ziemniaki duszone (2) 210g. Pomidor 50g. Woda niegazowana.

Poniedziałek

24.09.18r.

Bułka z masłem, kiełbasą żywiecką, ogórkiem kiszonym, sałatą 75g (1,6,7). Herbata.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (1,6,7) 460ml.

Kluski pszenno-żytnie z wędzonką 320g  (1,2,3,6,7). Sałatka szwedzka 100g (1). Woda niegazowana. 

Wtorek

25.09.18r. 

Pizzerka (1,2,6). Jabłko 150g. Herbata zielona z marakują.

Kaszka manna na rosole (1,6,7,8) 460ml.            

Udko z kurczaka (6,7,8) 120g. Ziemniaki z koperkiem 210g. Mizeria 100g (2). Woda niegazowana.

Środa

26.09.18r. 

Kanapka z chleba graham z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, koperkiem 75g (1,2,6,7).  Herbata czarna .

Zupa jarzynowa z ziemniakami (1,2,6,7) 460ml.        

Pierogi z mięsem, cebulką 320g (1,2,6,7). Napar 7 ziół.

Czwartek

27.09.18r. 

Bułka z masłem, dżemem  70g (1,2). Śliwka 50g (2) Kakao z mlekiem 150ml (2).

Zupa ziemniaczana z ziołami prowansalskimi (1,2,6,7) 460ml.

Gulasz wieprzowy 150g (1,6,7,8). Kasza wiejska 210g (1). Surówka z kapusty modrej 100g. Woda niegazowana.

 Piątek

28.09.18r.

Bułka z masłem, pastą rybną, rzodkiewką, sałatą 70g (1,4). Herbata wiśniowa.

Zupa grochowa z ziemniakami 460ml (1,2,6,7).

Ryż na mleku z masłem, cukrem 220g (1,2). Jabłka z morelą prażone 100g. Komot z truskawek 150ml.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

Lp., Alergen wg rozporządzenia Produkty
1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.
8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
12 ŁUBINY brak,
13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Wydawanie śniadań:

godz. 9.40-9.50

godz. 10.35-10.50

godz. 11.35-11.45

 

Wydawanie obiadów:

Zerówka  12.00-12.30

Pozostałe klasy 12.30-13.45

 

Proszę o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjatkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądz poźniej, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecnosci lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.

 

 

Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców,  z którymi współpracujemy wiele lat.

Z wielką starannoscią dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

 

Proszę o dokładne podanie ilości dni, w które dziecko będzie korzystało z obiadów.

 

Ceny obiadów:  WRZESIEŃ

zestaw obiadowy  171,00zł

drugie danie  153,00zł

zupa  72,00zł

śniadanie  63,00zł

 

 

 

Cennik posiłków w abonamencie*

- zestaw obiadowy (z napojem) - 9,50zł

- drugie danie (z napojem) - 8,50zł

- zupa - 4,00zł

- śniadanie - 3,50zł

 

*ceny abonamentowe obowiazują przy zakupie minimum 10 posiłków.

Poniżej 10 posiłków do każdej z w/w cen należy doliczyć 0,50zł.

 

Wpłat za posiłki mozna dokonywać w stołówce szkolnej zawsze  pod koniec miesiąca na kolejny lub na konto bankowe

PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948

z tytułem przelewu zawierajacym:

- imię i nazwisko dziecka

- klasa

- za jaki miesiąc jest wpłata

- z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca

 

Odpisy obiadowe mozna zgłaszać w stołówce szkolnej lub sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek mozna odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.30 do 13.45)  badź (po uprzednim zgloszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.

 

Wszystkie dodatkowe informacje:

Katarzyna Raszko                                                                                                                                                                                                                                                          tel. 512 919 118