Stołówka


 

 


JADŁOSPIS

ŚNIADANIA OBIADY

 Poniedziałek

11.12.17r.

Bułka (1) 80g z masłem(2) szynką drobiową, sałatą (6,7,8). Herbata owocowa. 

Zupa brokułowa-krem (1,2,6,7) 460ml.

Parówka z szynki w sosie pomidorowym (6,7,8) 150g. Makaron (1) 200g. Surówka szwedzka 100g. Woda niegazowana.

 Wtorek

12.12.17r.

Kanapka z chleba graham z masłem (1,2) 80g, pasztetem domowym (1,3,6,7,8) 10g, ogórkiem.   Napar z "7 ziół"   200ml.

Zupa jarzynowa z ziemniakami (1,2,3,6,7) 460ml. 

Pierogi z owocem, masłem, cukrem (1,2,3,6) 300g.  Kompot owocowy.

 Środa

13.12.17r.

Kanapka z chleba razowego (1,8) z masłem (2), powidłami śliwkowymi (10,11). Jabłko Herbata czarna.

Zupa dyniowa-krem  (1,6,7,8) 460ml.

Risotto z mięsem, warzywami (1,6,7,8) 300g. Woda niegazowana.

 Czwartek

14.12.17r.

Jogobuła (1,2,3,8,10). Kiwi 1/2. Herbata owocowa. 

Manna na rosole z natką (1,6,7,8) 460ml.

Kotlet z kurczaka z żółtym serem (3,6,7,8) 80g. Ziemniaki z koperkiem 210g. Sałatka szwedzka 100g. Woda niegazowana.

 Piątek

 15.12.17r.

Bułka grahamka (1,8) z masłem (2) żółtym serem, ogórkiem, sałatą, koperkiem . Herbata roobois. 

 Zupa z zielonego groszku z makaronem (1,2) 460ml.

Kotlet warzywny 70g. Ziemniaki duszone 250g (2). Sałata 10g. Woda niegazowana.

Poniedziałek

18.12.17r.

Bułka (1) z masłem (2), polędwicą sopocką  (1,2,3,6,7,8),  sałatą, natką.   Herbata z miodem, cytryną.

Zupa pomidorowa z ryżem,(1,2,6,7,8) koperkiem 460ml.

Jajko gotowane w sosie koperkowo-śmietanowym (1,2,3,7) 150g.
Ziemniaki 210g. Mix sałat z pomidorem, ogórkiem 70g. Woda niegazowana.

Wtorek

19.12.17r. 

Bułka serowa (1,2)). Paluszek serowy (2) 20g. Marchewka 50g. Herbata z żurawiną.

Zupa cebulowa z ziemniakami (1,2,3,6,7) 460ml. 

Bitki wieprzowe w sosie własnym (6,7,8)  150g. Kasza wiejska (1) 200g. Ogórek kiszony 50g. Woda niegazowana.

Środa

20.12.17r. 

Kanapka z chleba graham  (1) z masłem (2) szynką drobiową (6,8), sałatą.  Herbata malinowa  (11)

Żurek z ziemniakami, kiełbasą (1,2,3,6,7) 460ml.

Naleśniki z serem 3szt. Sok owocowy.

Czwartek

21.12.17r. 

Drożdżówka z serem. Jabłko. Kawa inka z mlekiem.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (1,2,3,6,7) 460ml.

 Kurczak z warzywami (6,7,8) 100g. Makaron 200g.   Woda niegazowana.

 Piątek

22.12.17r.

Bułka  (1,8) 100g z żółtym serem (2) 10g, masłem  (2) 10g, sałatą. Herbata czarna.

 Barszcz czerwony z makaronem (1,2,3,6,7) 460ml.

Filet z dorsza w sosie greckim (1,4,6,7)  150g. Ziemniaki (200g) Woda niegazowana.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

Lp., Alergen wg rozporządzenia Produkty
1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.
8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
12 ŁUBINY brak,
13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Wydawanie śniadań:

godz. 9.40-9.50

godz. 10.35-10.50

godz. 11.35-11.45

 

Wydawanie obiadów:

Zerówka  12.00-12.30

Pozostałe klasy 12.30-13.45

 

Proszę o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjatkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądz poźniej, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecnosci lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.

 

 

Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców,  z którymi współpracujemy wiele lat.

Z wielką starannoscią dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

 

Proszę o dokładne podanie ilości dni, w które dziecko będzie korzystało z obiadów.

 

Ceny obiadów w grudniu

zestaw obiadowy  142,50zł

drugie danie  127,50zł

zupa  60,00zł

śniadanie  52,50zł

 

 

 

Cennik posiłków w abonamencie*

- zestaw obiadowy (z napojem) - 9,50zł

- drugie danie (z napojem) - 8,50zł

- zupa - 4,00zł

- śniadanie - 3,50zł

 

*ceny abonamentowe obowiazują przy zakupie minimum 10 posiłków.

Poniżej 10 posiłków do każdej z w/w cen należy doliczyć 0,50zł.

 

Wpłat za posiłki mozna dokonywać w stołówce szkolnej zawsze  pod koniec miesiąca na kolejny lub na konto bankowe

PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948

z tytułem przelewu zawierajacym:

- imię i nazwisko dziecka

- klasa

- za jaki miesiąc jest wpłata

- z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca

 

Odpisy obiadowe mozna zgłaszać w stołówce szkolnej lub sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek mozna odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.30 do 13.45)  badź (po uprzednim zgloszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.

 

Wszystkie dodatkowe informacje:

Katarzyna Raszko                                                                                                                                                                                                                                                          tel. 512 919 118