Stołówka


 

 


JADŁOSPIS

ŚNIADANIA OBIADY

 Poniedziałek

16.10.17r.

Bułka mleczna (1) 80g z masłem(2). Banan.  Kawa inka z mlekiem (1,2).

Krupnik z ziemniakami (1,2,6,7) 460ml.

Kluski pszenno-żytnie z wędzonym boczkiem (1,2,6,7) 250g. Kapusta modra gotowana 100g. Napar z 7 ziół 200ml.

 Wtorek

17.10.17r.

Bułka (1) z masłem (2), szynką drobiową(6,7), sałatą, ogórkiem zielonym. Herbata.

Zupa włoszczyźniana z ryżem (1,2,3,6,7), natką 460ml. 

Stek wp z cebulką (7). Ziemniaki z koperkiem 210g. Faszolka szparagowa-gotowana 80g. Woda niegazowana.

 Środa

18.10.17r.

Bułka wielozbożowa (1,8) z masłem(2) 10g, żółtym serem (2), sałatą, pomidorem.  Herbata z miodem, cytryną.

Zupa kalafiorowa-krem (1,2,3,6,7) 460ml.

Filet z miruny (1,4,7) 80g. Ziemniaki duszone (2) 100g). Surówka z kapusty kiszonej 100g.  Woda min. niegazowana.

 Czwartek

19.10.17r.

Plecionka drozdżowa z masłem. Jogurt owocowy 120g. Kakao.

Zupa szpinakowa-krem  (1,2,3,6,7) 460ml. Potrawka z kurczaka (1,6,7) 150ml. Ryż (1) 180g. Mix sałat z pomidorem, ogórkiem 80g. Woda niegazowana.

 Piątek

20.10.17r.

Kanapka z chleba graham (1,8) 60g, masło 10g, pastą rybną (1,4,7) 20g, sałata. Herbata żurawinowa (11)

Barszcz ukraiński  z ziemniakami (1,2,3,6,7) 460ml.

Knedle z truskawkami, masełkiem 300g  (1,2,3,8,10). Sok owocowy.

Poniedziałek

23.10.17r.

Bułka (1) z masłem (2), pasztetem domowym (1,2,3,6,7,8), papryką. Herbata.

Rosół z kaszą manną  (1,2,3,6,7) 460ml.

Filet z dorsza (1,4,6,7) 100g. Ziemniaki 180g.Mizeria (2) 100g.Woda niegazowana.

Wtorek

24.10.17r. 

Drożdżówka z serem (1,2,3,8,10). Jabłko. Herbata z miodem, cytryną.

Zupa z marchewki, groszku  z ziemniakami (1,2,3,6,7) 460ml. 

Pieczeń rzymska w sosie własnym  (1,3,6,7,8) 200g. Pyzy drożdżowe (1,2,3) 90g. Pomidor  50g. Woda niegazowana.

Środa

25.10.17r. 

Kanapka z cheba żytniego (1) z masłem (2) kiełbasą krakowską (1,2,6,8). Herbata malinowa (11)

Zupa brokułowa z grzankami (1,2,3,6,7) 460ml.

Pierogi z mięsem, cebulką (1,2,6,7).  250g. Woda niegazowana.

Czwartek

26.10.17r. 

Pizzerka (1, 2,3,6,7) . Marchewka 50g . Herbata z aronii (11)

Zupa dyniowa z imbirem (1,2,3,6,7) 460ml.

Gyros drobiowy (1,2,3,6,7) 80g. Ryż 190g. Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papyką100g. Woda niegazowana.

 Piątek

27.10.17r.

 Bułka  (1,8) 100g z dżemem niskosłodzonym  (11) 20g, masłem (2) 10g. Napar  z owoców leśnych (11).

 Zupa ogórkowa z ziemniakami, koperkiem (1,2,3,6,7) 460ml

Torletlini  z sosem pomidorowym (1,2,3,6,7,8) 350g.  Woda niegazowana.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

Lp. Alergen wg rozporządzenia Produkty
1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.
8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
12 ŁUBINY brak,
13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Wydawanie śniadań:

godz. 9.40-9.50

godz. 10.35-10.50

godz. 11.35-11.45

 

Wydawanie obiadów:

Zerówka  12.00-12.30

Pozostałe klasy 12.30-13.45)

 

Proszę o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjatkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądz poźniej, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecnosci lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.

 

 

Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców,  z którymi współpracujemy wiele lat.

Z wielką starannoscią dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

 

Proszę o dokładne podanie ilości dni, w które dziecko będzie korzystało z obiadów.

 

Ceny obiadów we październiku

zestaw obiadowy  209,00zł

drugie danie  187,00zł

zupa  88,00zł

śniadanie  77,00zł

 

 

 

Cennik posiłków w abonamencie*

- zestaw obiadowy (z napojem) - 9,50zł

- drugie danie (z napojem) - 8,50zł

- zupa - 4,00zł

- śniadanie - 3,50zł

 

*ceny abonamentowe obowiazują przy zakupie minimum 10 posiłków.

Poniżej 10 posiłków do każdej z w/w cen należy doliczyć 0,50zł.

 

Wpłat za posiłki mozna dokonywać w stołówce szkolnej zawsze  pod koniec miesiąca na kolejny lub na konto bankowe

PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948

z tytułem przelewu zawierajacym:

- imię i nazwisko dziecka

- klasa

- za jaki miesiąc jest wpłata

- z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca

 

Odpisy obiadowe mozna zgłaszać w stołówce szkolnej lub sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek mozna odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.30 do 13.45)  badź (po uprzednim zgloszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.

 

Wszystkie dodatkowe informacje:

Katarzyna Raszko                                                                                                                                                                                                                                                          tel. 512 919 118