Drodzy Rodzice
Zapraszamy na smaczne obiady stołówki szkolnej. Informacje oraz zapisy pod nr telefonu 512 919 118
Ceny na rok szkolny 2024/25
Zestaw obiadowy 16.00 zł
Drugie danie 15.00 zł
Zupa 6,00 zł
Zupa (z dofinansowaniem) – 4 zł. – warunkiem jest złożenie deklaracji i oddanie do stołówki.
Zestaw obiadowy z dofinansowaniem 14 zł.
Cena obiadu w dniu zakupu jest wyższa o 1 zł.
Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i dostarczanych na bieżąco produktów od stałych dostawców, z którymi współpracujemy od wielu lat. Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.
Wpłaty za posiłki (do 10-tego dnia każdego miesiąca) można dokonywać wyłącznie przelewem na konto bankowe : PKO BP nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948 z tytułem przelewu zwierającym :
-imię i nazwisko dziecka
-klasa
-za jaki miesiąc jest wpłata
-z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr.tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu, posiłek można odebrać ze stołówki lub dyżurki szkolnej.
Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracany jest przelew na konto.
Wszystkie dodatkowe informacje :
Katarzyna Raszko
tel. 512 919 118
GODZINY WYDAWANIA OBIADÓW:
12:15 – 13:45 klasy (I-V)
W budynku Szkoły na ul. Łozowej posiłki wydawane są od godz. 12:00
Oferujemy także możliwość korzystania ze stołówki dla osób z zewnątrz.

Jadłospis
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
ALERGEN WG ROZPORZĄDZENIA | PRODUKTY | |
---|---|---|
1 | ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN | mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki |
2 | MLEKO | mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina |
3 | JAJA | jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny |
4 | RYBY | ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju |
5 | SOJA | grzanki |
6 | SELER | seler jako korzeń i łodyga, wędlina |
7 | GORCZYCA | musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw |
8 | NASIONA SEZAMU | ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki |
9 | SKORUPIAKI | brak |
10 | ORZECHY | krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe |
11 | DWUTLENEK SIARKI | owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor, np. morele |
12 | ŁUBINY | brak |
13 | ORZESZKI ZIEMNE | masło arachidowe, bakalie |
14 | MIĘCZAKI | brak |
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco. Informację o alergenach opracowała p. Katarzyna Raszko.
Wszystkie dodatkowe informacje: Katarzyna Raszko: tel. 512 919 118