Drodzy Rodzice
Zapraszamy na smaczne obiady stołówki szkolnej. Informacje oraz zapisy pod nr telefonu 512 919 118
Ceny na rok szkolny 2024/25 (abonament – minimum 10 posiłków)
Zestaw obiadowy 16.00 zł
Drugie danie 15.00 zł
Zupa 6,00zł
Śniadanie 6,00zł
Ceny poza abonamentem (jednorazowo)
Zestaw obiadowy 17.00 zł
Drugie danie 16.00 zł
Zupa 7,00zł
Śniadanie 7,00zł
Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i dostarczanych na bieżąco produktów od stałych dostawców, z którymi współpracujemy od wielu lat. Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.
Wpłaty za posiłki (do 10-tego dnia każdego miesiąca) można dokonywać wyłącznie przelewem na konto bankowe : PKO BP nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948 z tytułem przelewu zwierającym :
– imię i nazwisko dziecka, nr szkoły
– klasa
– za jaki miesiąc jest wpłata
– z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr.tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu, posiłek można odebrać ze stołówki lub dyżurki szkolnej.
Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracany jest przelew na konto.
GODZINY WYDAWANIA OBIADÓW:
12:30 – 13:45 klasy (I-V)
W budynku Szkoły na ul. Łozowej posiłki wydawane są od godz. 12:00
Oferujemy także możliwość korzystania ze stołówki dla osób z zewnątrz.
W razie pytań kontakt z p. Katarzyną Raszko, tel. 512 919 118
ZAPRASZAMY NA POSIŁKI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Jadłospis
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
ALERGEN WG ROZPORZĄDZENIA | PRODUKTY | |
---|---|---|
1 | ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN | mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki |
2 | MLEKO | mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina |
3 | JAJA | jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny |
4 | RYBY | ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju |
5 | SOJA | grzanki |
6 | SELER | seler jako korzeń i łodyga, wędlina |
7 | GORCZYCA | musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw |
8 | NASIONA SEZAMU | ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki |
9 | SKORUPIAKI | brak |
10 | ORZECHY | krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe |
11 | DWUTLENEK SIARKI | owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor, np. morele |
12 | ŁUBINY | brak |
13 | ORZESZKI ZIEMNE | masło arachidowe, bakalie |
14 | MIĘCZAKI | brak |
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco. Informację o alergenach opracowała p. Katarzyna Raszko.
Wszystkie dodatkowe informacje: Katarzyna Raszko: tel. 512 919 118